woensdag, 20. augustus 2008 - 21:33

Olympische kinderspelen nieuw in Hoogeveen Sport

Hoogeveen

Het programma voor Hoogeveen Sport! is zo goed als rond. Hoogeveen Sport! is een sportevenement in het centrum van Hoogeveen op 29 en 30 augustus.

Er is een verkiezing van de beste Hoogeveense sporters van het afgelopen seizoen. Iedereen kan nu nog stemmen op de genomineerden. Verder zijn er ‘Olympische Spelen’ voor schoolkinderen en een Sportmarkt door Hoogeveense verenigingen.

Op vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur gaan basisschoolleerlingen in de sfeer van de Olympische Spelen sportieve spelletjes doen in de Hoofdstraat. De scholen hebben inmiddels zo’n 1500 kinderen aangemeld.

Die avond beginnen de sportverkiezingen om 19.30 uur op de Hoofdstraat. De jury gaat prijzen verdelen over de categorieën Sporter (man/vrouw), Sporttalent, Sportploeg en Sportpluim. Nieuw is de verkiezing van Sportkanjer, een aanmoedigingsprijs voor de allerjongste talenten (tot 14 jaar). De prijsuitreikingen worden gecombineerd met spectaculaire acts van voetbal-freestyler Bjorn Boes, theatergroep Close act en een vuurspuwer. De afsluiting is om 20.45 uur.

Iedereen kon voor dit jaar weer kandidaten aandragen. De genomineerden staan op www.sportverkiezingen.nl/hoogeveen. Daar kan het publiek tot 22 augustus zijn stem uitbrengen. Vorig jaar wonnen Ingmar Berga, Rutger Bakker, de estafetteploeg van ZPC Hoogeveen en Femmy en Huub van Issum de prijzen.

Op zaterdag 30 augustus nemen zo’n 20 sportverenigingen het centrum van Hoogeveen in beslag. Ze presenteren zich met demonstraties en informatie. De markt is van 13.00 uur tot 17.00 uur. De demonstraties zijn op het Cascadepodium en voor de Hoofdstraatkerk.
Provincie:
Tag(s):