vrijdag, 13. juni 2008 - 19:10

Olympische spelen in Wildervankpark

Veendam

Op donderdag 19 en vrijdag 20 juni worden door de vakleerkrachten lichamelijke opvoeding, in samenwerking met sportverenigingen en andere partners, de Olympische spelen voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs georganiseerd. Het gaat om ongeveer 800 leerlingen en het evenement vindt plaats in sportpark Wildervank.

De Spelen worden op donderdag 19 juni om 9.30 uur geopend door hoofd van de Zelfstandige Eenheid Sport, de heer J.H. Schipper. Na binnenkomst in het ‘Olympisch stadion’ (= de atletiekbaan), het hijsen van de vlag en het aansteken van de vlam, gaan alle ploegen naar hun eerste onderdeel. Tijdens deze twee dagen worden er dertien sport,- en spel-onderdelen beoefend door de kinderen. Alle onderdelen duren 30 minuten. Twee teams strijden met of tegen elkaar, waarbij er volgens de Olympische gedachte gespeeld wordt. Winnen is niet belangrijk – iedereen doet mee! Enkele onderdelen zijn o.a.: judo, atletiek, badminton, honkbal, handbal, hockey en volleybal. Alle groepen vertegenwoordigen een land en maken een naambordje en een vlag van dat land. De kinderen zijn twee dagen op het sportpark te vinden.

Op vrijdag 20 juni is de sluitingsceremonie van 13.30 – 14.30 uur. Burgemeester Meijerman spreekt dan het slotwoord uit en dooft de vlam. Alle leerlingen ontvangen een herinnering aan deze Spelen.
Provincie:
Tag(s):