vrijdag, 18. juli 2008 - 11:45

OM eist 3 jaar gevangenisstraf wegens mensenhandel

Zwolle

Voor de rechtbank in Zwolle heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een 32-jarige Nigeriaanse vrouw vanwege mensenhandel.

De vrouw is ten laste gelegd dat zij een minderjarig meisje onder valse voorwendselen naar Nederland heeft gehaald om haar tewerk te stellen in de prostitutie. Bovendien is zij aangeklaagd omdat het minderjarige meisje is onttrokken aan het wettige gezag.

In een omvangrijk onderzoek van de Nationale Recherche naar de handel in minderjarige Nigeriaanse asielzoekers is de vrouw als verdachte in beeld gekomen. Zij verbleef illegaal in Amsterdam en heeft vermoedelijk van daaruit een 15-jarig meisje met valse beloftes en onder druk van Voodoo naar Nederland gehaald.

Het minderjarige kind vroeg in 2007 asiel aan, maar verdween uit de opvang. In de zomer van 2007 is zij op het station van Venlo op de trein naar Duitsland gezet. Daar werd zij gedwongen in de prostitutie te werken om een zogenaamde schuld van 30.000 euro te betalen. Enige tijd later keerde het kind terug naar Nederland en kon in Amsterdam door de politie uit de woning van de verdachte worden gehaald.

Het OM rekent het de verdachte zwaar aan dat zij zich schuldig heeft gemaakt aan moderne slavernij en eiste een langdurige gevangenisstraf. De rechtbank doet op 31 juli uitspraak.
Provincie:
Tag(s):