dinsdag, 26. februari 2008 - 9:08

OM eist celstraffen in loverboy-affaire

Groningen

De Officier van Justitie heeft gisteren celstraffen geëist tegen drie mannen die ervan worden verdacht zogenaamde loverboy-praktijken te hebben uitgeoefend.

De loverboys zochten hiervoor contact met jonge, kwetsbare vrouwen. In het begin gaven zij hun slachtoffers veel aandacht en dure geschenken. Hierdoor ontwikkelde er zich een sterke afhankelijkheidsrelatie. Na enige tijd veinsde de hoofdverdachte grote geldzorgen en problemen met de Chinese drugsmaffia. Hiermee zette hij de vrouwen onder druk hem van geld te voorzien.

Gedwongen prostitutie en telefoonfraude

Hij bracht de slachtoffers ertoe leningen af te sluiten en dwong hen tot prostitutie. Ook liet hij een aantal slachtoffers telefoonabonnementen voor hem afsluiten. De slachtoffers moesten een overgroot deel van de verdiensten en de mobiele telefoons aan de verdachte afstaan. Deze verdachte wordt afpersing of oplichting van geld ten laste gelegd. De twee andere mannen hebben in meer en mindere mate een bijdrage aan de praktijken geleverd.

Inbreuk op integriteit

In zijn requisitoir benadrukt de Officier van Justitie nog eens dat de slachtoffers door de enorme inbreuk op hun fysieke, seksuele en morele integriteit vermoedelijk nog jarenlang schade zullen ondervinden van hetgeen hun is overkomen. De aard van de feiten en het leed dat de mannen de slachtoffers hebben aangedaan, waren voor de officier van justitie om gevangenisstraffen van 40, 24 en 15 maanden te eisen, waarvan een deel voorwaardelijk.

De Rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.
Provincie:
Tag(s):