dinsdag, 25. maart 2008 - 23:20

OM eist eist 100 uur dienstverlening tegen oud-rechter

Groningen

Het Openbaar Ministerie in Groningen heeft 100 uur dienstverlening en voorwaardelijke geldboete van € 500 geëist in de zaak tegen een voormalig raadsheer in Leeuwarden.

De man stond voor vier feiten terecht, waaronder de oplichting van twee broers. Deze broers zochten juridische bijstand in een andere strafzaak en waren via de rubriek 'Advocaten en Advocatenkantoren' uit de Gouden Gids terechtgekomen bij de verdachte. Mede daarom waren zij er van overtuigd dat ze te maken hadden met een advocaat. Tijdens de contacten die de broers met de verdachte onderhielden is ook op geen enkele manier gebleken dat de verdachte helemaal geen advocaat is.

De gebroeders moesten de verdachte als salaris een voorschot van € 5.000 betalen en in een later stadium nog eens € 2.000. Daarnaast hebben zij nog een bedrag van € 5.000 betaald. Voor dit bedrag zou de verdachte een regeling met het Openbaar Ministerie kunnen treffen om de strafzaak buiten de zitting te kunnen houden. Dit is niet gelukt, maar de slachtoffers hebben het geld niet teruggekregen. Volgens het Openbaar Ministerie is er daarom sprake van oplichting.
Provincie:
Tag(s):