donderdag, 28. augustus 2008 - 13:47

OM eist gevangenisstraffen voor overval op C1000

Den Haag

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft vandaag tegen twee 19-jarige verdachten uit Den Haag gevangenisstraffen geëist voor een gewapende overval op de C1000 aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag.

Tegen één van de verdachten werd 48 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf geeïst. Voor de andere verdachte moest de Officier van Justitie een lagere straf eisen omdat uit onderzoek is gebleken dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Tegen hem werd ook 48 maanden gevangenisstraf geeïst, waarvan 20 maanden voorwaardelijk.

Beide verdachten hebben bekend dat zij op dinsdag 11 maart 2008 onder bedreiging van een vuurwapen de supermarkt beroofden.

De verdachten waren een paar minuten voor sluitingstijd de supermarkt binnen gegaan en wisten ongezien op de bovenverdieping te komen. Daar verstopten ze zich totdat de winkel gesloten was en het personeel met de geldlades naar boven kwam. De overvallers bedreigden de aanwezige personeelsleden met het vuurwapen en dwongen hen op de grond te gaan liggen.

De assistent-bedrijfsleider moest onder bedreiging van het wapen de kluis openen en de inhoud in tassen stoppen. Daarbij kreeg hij een wapen tegen zijn hoofd gezet. Toen de kluis geleegd was, knevelden de twee verdachten de assistent-bedrijfsleider en gingen ze er met een buit van negenduizend euro vandoor.

De politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie in Den Haag kwamen de verdachten onder meer op het spoor na anonieme tips.

De rechtbank doet op 9 september uitspraak.
Provincie:
Tag(s):