dinsdag, 5. februari 2008 - 13:32

OM in cassatie zaak Hofstadleden

Den Haag

Het ressortsparket 's-Gravenhage heeft dinsdag in de zaken tegen de zeven Hofstadverdachten beroep in cassatie ingesteld. Na bestudering van de arresten in deze zaken ziet het ressortsparket aanknopingspunten om de zaken aan de Hoge Raad voor te leggen. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.

Het hof sprak twee weken geleden alle zeven verdachten vrij van deelname aan een criminele en terroristische organisatie. Jason W. werd door het hof wel veroordeeld tot 15 jaar cel voor het gooien van een handgranaat naar leden van het arrestatieteam van de Politie Den Haag en het in zijn bezit hebben van meerdere handgranaten.

Ismail A. werd van het medeplegen van het gooien van de handgranaat vrijgesproken, maar wel tot 15 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het in zijn bezit hebben van handgranaten. Het hof vond niet bewezen dat Jason W. en Ismail A. de handgranaten in hun bezit hadden met de bedoeling daar terroristische daden mee te plegen.

Ook het gooien van de handgranaat door Jason W. is volgens het hof geen terroristische daad geweest, omdat niet bewezen kan worden dat hij dat heeft gedaan met als doel de bevolking erge vrees aan te jagen.
Provincie:
Tag(s):