maandag, 29. september 2008 - 11:42

OM looft tipgeld uit in liquidatie-zaak Cor van Hout

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie van Amsterdam zal in samenwerking met de regiopolitie Amsterdam-Amstelland via diverse tv-programma’s aandacht besteden aan de liquidatie van Cor van Hout. Omdat er nieuwe aanwijzingen zijn in het onderzoek, roept men de hulp in van het publiek.

Van Hout werd op 24 januari 2003 doodgeschoten toen hij een Chinees restaurant verliet aan de Dorpstraat in Amstelveen. Net als Van Hout, werd ook Robert ter Haak, een kennis van Van Hout, dodelijk getroffen door een schutter die als passagier op een motorfiets zat. Na de schietpartij vluchtten de schutter en een kompaan op de motor.

Via diverse regionale- en het landelijke opsporing programma’s wordt er aandacht besteed aan de liquidatie van Van Hout. Om tipgevers te stimuleren hun tip door te geven aan de dienst Regionale Recherche, heeft de hoofdofficier van justitie een bedrag van 30.000 uitgeloofd voor de gouden tip.

Van Hout verwierf landelijke bekendheid omdat hij betrokken was bij de ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur. In 1996 en op 20 december 2000 werden ook al pogingen gedaan om hem om het leven te brengen.
Provincie:
Tag(s):