woensdag, 1. oktober 2008 - 18:15

OM Rotterdam breidt supersnelrecht uit

Rotterdam

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat meer soorten zaken via het supersnelrecht (SSR) afdoen. Met de rechtbank in Rotterdam is overeenstemming bereikt over een uitbreiding van de capaciteit voor supersnelrechtzaken naar twintig zaken per week. Dit heeft het OM woensdag 1 oktober bekendgemaakt.

Het OM en de rechtbank zijn begin april in Rotterdam begonnen met het zogenoemde supersnelrecht. De invoering kwam tot stand in overleg met reclassering, politie en advocatuur. Het SSR betekent dat verdachten binnen de inverzekeringstermijn van drie dagen voor de (politie)rechter gebracht worden.

Tot nu toe zijn 139 zaken via het supersnelrecht afgehandeld. Dat waren voor het overgrote deel veelplegers, maar ook zijn dertien zaken van verdachten van geweld tegen mensen met een publieke taak via SSR afgehandeld.

Het OM gaat nu ook buitenlandse verdachten zonder vaste woon-of verblijfplaats naar de SSR-zittingen brengen. Ook verdachten in lichte huiselijke- geweldzaken van wie een eerdere zaak voorwaardelijk is geseponeerd als de verdachte meewerkte aan hulpverlening, zullen via supersnelrecht alsnog snel berecht worden. Vanaf november gaan ook identiteitsfraudezaken naar de SSR-zittingen.
Provincie:
Tag(s):