donderdag, 18. september 2008 - 10:58

OM tekent appèl aan in zaak Johnny B.

Groningen

Het Openbaar Ministerie gaat appèl aantekenen tegen de uitspraak van de rechter-commissaris om de vermeende brandstichter van ’t Zandt op vrije voeten te stellen. Woensdag werd Johnny B. alsnog vrijgelaten omdat de rechter-commissaris geen gronden zag om het voorarrest van B. te verlengen.

B. werd op 11 september door de rechtbank in Groningen vrijgelaten om de tijd tot het proces thuis af te wachten. Nog voor B. het huis van bewaring kon verlaten, werd hij wederom aangehouden omdat justitie B. verdenkt van het versturen van dreig- en poederbrieven .

Tegenover Blik op Nieuws zegt een woordvoerder van het OM dat er nieuwe feiten zijn met betrekking tot de brandstichtingen en de verstuurde dreig- en poederbrieven wordt B. zwaar aangerekend. ‘De rechtsorder is door het versturen van de brieven ernstig geschaad. Omdat het onderzoek naar de brieven nog niet geheel is afgerond, willen wij B. in hechtenis hebben’ aldus de woordvoerder.

De tenlastelegging van B. bestond in beginsel uit twee zaken die het OM rond had. Hier zijn volgens de woordvoerder nog eens vier zaken aan toegevoegd. ‘Omdat de vier zaken zijn toegevoegd zien wij reden om B. langer vast te houden’, aldus de woordvoerder.

Het appél tegen de uitspraak komt op zijn vroegst woensdag 24 september ter zitting.

Dossier 't Zandt
Provincie:
Tag(s):