maandag, 11. februari 2008 - 15:26

OM vervolgt verdachte voor gevaarlijk rijgedrag

Dordrecht

Het openbaar ministerie gaat de 45 jarige vrouw uit Gorinchem vervolgen wegens het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval op 14 september op de Vlietskade te Arkel. Haar wordt ten laste gelegd overtreding van artikel 5 Wegenverkeerswet.

Het ongeval werd veroorzaakt doordat de bestuurster van de auto de macht over het stuur verloor en daardoor in botsing kwam met een groep fietsende scholieren. Hierbij raakten 12 scholieren in de leeftijd van 13 tot 15 jaar gewond waarvan een aantal ernstig. De verdachte raakte ook gewond.

Enkele slachtoffers zijn nog bezig met revalidatie of moeten nog operaties ondergaan. Eén van de slachtoffers is door het ongeval blijvend invalide door een dwarslaesie.

De politie heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval. Uit dit onderzoek is niet gebleken dat de bestuurster de maximum snelheid heeft overtreden. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat de vrouw ten tijde van de aanrijding geen alcohol had gedronken en geen medicijnen en/of drugs tot zich had genomen. Ook is het belgedrag van bestuurster onderzocht, hieruit bleek geen direct verband met het ongeval.

Op zaterdag 9 februari 2008 heeft de officier van justitie de vervolgingsbeslissing toegelicht tijdens een besloten informatiebijeenkomst voor de slachtoffers, ouders en betrokken hulpdiensten. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de scholengemeenschap Gomarus te Gorinchem, waar de meeste scholieren op school zitten.
Provincie:
Tag(s):