dinsdag, 27. mei 2008 - 8:24

OM wil Reinier S. naar Pieter Baan centrum

Hoogezand - Sappemeer

Op de tweede zittingsdag tegen Reinier S. heeft het Openbaar Ministerie dinsdag de rechtbank verzocht om S. op te laten nemen in het Pieter Baan Centrum. S. wordt er van verdacht ruim 11 jaar geleden zijn vrouw Gonda om het leven te hebben gebracht in Hoogezand.

Het OM denkt genoeg bewijs in handen te hebben om S. voor doodslag en brandstichting te laten veroordelen. Om de rechtbank een juist oordeel te laten uitspreken, denkt het OM dat een onderzoek van 4 maanden in het psychiatrisch centrum op zijn plaats is.

De officier van justitie stelde tijdens het drie uur durende betoog dat S een gewetenloze man is die een dubbelleven leidde. Om schulden te kunnen af betalen zou S. zijn vrouw om het leven hebben gebracht om zo het verzekeringsgeld op te strijken. S. die een vervent gokker is, zou hoge schulden hebben of hebben gehad.

De advocaat van S. heeft een zgn wrakingsverzoek ingediend tegen de rechters die zijn stafproces behandelen. De advocaat dat de rechters niet meer onbevooroordeeld zijn omdat zij hem tijdens een schorsing zouden hebben bevolen om in de rechtbank te blijven. Wanneer dit wrakingsverzoek wordt geaccepteerd, zullen er nieuwe rechters op de zaak komen.
Provincie:
Tag(s):