vrijdag, 14. maart 2008 - 21:38

Oma Wapstra toch bij promotie aanwezig

Tynaarlo

Oma Wapstra gaat in Zuidlaren de promotie van haar kleindochter aan de VU in Amsterdam via een groot scherm volgen. Dat is de eerste van 10 wensen die de gemeente Tynaarlo dinsdag 18 maart in vervulling laat gaan om het 10-jarig bestaan van de gemeente te vieren.

Mevrouw Wapstra is 92 jaar en woont in Woonzorgcentrum Tienelswolde in Zuidlaren. Haar kleindochter, Anne Fey, promoveert a.s. dinsdag 18 maart om 15.45 in de wiskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Mevrouw Wapstra zou er heel graag heen gaan, maar de reis is te ver voor haar. Geestelijk is ze prima in orde, maar lichamelijk gaat het wat minder. Haar kleindochter, die in Eindhoven woont en die bij toeval over de feestelijke actie van de gemeente hoorde, heeft bij de gemeente de wens ingediend om haar oma de promotie toch mee te laten maken.

De gemeente viert het 10-jarig bestaan op veel verschillende manieren. Eén daarvan is dat mensen wensen kunnen doen, waarvan er in de loop van het jaar 10 vervuld worden. De wens van de kleindochter van mevrouw Wapstra was de allereerste wens die binnenkwam en de gemeente pikte hem er meteen uit als een geschikte wens om te vervullen. De opnames die de audiovisuele dienst van de V.U. in Amsterdam maakt, worden via internet zichtbaar in de recreatiezaal in Tienelswolde, waar mevrouw Wap-stra, samen met een vriendin en een aantal bewoners van Tienelswolde aan het scherm gekluisterd zit. Anne en haar promotor zullen oma ook nog kort toespreken.

Mevrouw Wapstra is erg enthousiast. “Wat vind ik dat een verrassing. Wat was ik graag naar Amsterdam gegaan, maar mijn kinderen hebben het mij echt afgeraden. Wat ontzettend leuk dat ik via deze Doe een Wens actie de promotie toch kan volgen�. Ze is bovendien behoorlijk trots op haar kleindochter: “Een hele knappe kop! En ook nog twee kleine kinderen...�
Provincie:
Tag(s):