zondag, 9. november 2008 - 20:05

Omstanders bevrijden arrestant uit politieauto

Helden

De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag 9 november omstreeks 02.00 uur een melding van een woordenwisseling tussen een portier en een klant bij een uitgaansgelegenheid aan het Mariaplein.

Ter plaatse bleek dat meerdere mensen zich met het conflict bemoeiden. De verdachte, een 26-jarige man uit Helden, bedreigde de portier verbaal meerdere malen waarna de agenten de man aanhielden.

De man wilde echter weglopen, waarna hij door de agenten werd vastgepakt met hulp van de portiers. Hierna begon de menigte zich er fysiek mee te bemoeien, zij werden verwijderd.

De verdachte werkte inmiddels mee en werd in het dienstvoertuig geplaatst waarna de agenten extra assistentie inriepen gezien de sfeer die op het plein ontstaan was. Eenmaal in het dienstvoertuig draaide de verdachte echter helemaal door. Collega's wilden de verdachte dus snel overbrengen naar het politiebureau.

Eenmaal in de auto opende iemand van buitenaf echter het autoportier waardoor de verdachte er vandoor ging. Na een korte achtervolging werd de verdachte opnieuw aangehouden en in de bus geplaatst.

Op dat moment kwamen andere agenten ter plaatse die direct door een portier werden aangesproken omdat hij door een verdachte in het gezicht geslagen was. Een motorrijder van het Verheershandhavingsteam ging er direct achteraan, maar kon de persoon niet meer achterhalen.

Toen de agenten de verdachte in de bus mee wilden nemen naar het politiebureau ramde deze met zijn elleboog de zijruit uit de auto. Een extra collega nam in de auto plaats om de man onder controle te houden om verdere vernielingen en letsel te voorkomen. De verdachte werd naar het bureau overgebracht en ingesloten.
Provincie:
Tag(s):