dinsdag, 24. juni 2008 - 11:24

Omstanders proberen verdachte te bevrijden uit handen van politie

Rotterdam

Maandagavond heeft de politie een 20-jarige Rotterdammer gearresteerd op verdenking van bedreiging. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich en bemoeiden omstanders zich ermee.

Rond zeven uur wilden agenten op de Van Galenstraat de 20-jarige verdachte arresteren na een melding dat hij een 44-jarige buurtbewoner had bedreigd.

Zowel buurtbewoners als de vader van de verdachte bemoeiden zich met de aanhouding en probeerden de 20-jarige Rotterdammer te ontzetten. Hierbij werden politiemensen belaagd. De politie moest, om de rust in de straat terug te laten keren en om de verdachte aan te houden, de diensthond inzetten.

Een toeschouwer weigerde de aanwijzingen van agenten op te volgen en pakte een diensthond bij de halsband. Na gebruik van pepperspray liet hij de hond alsnog los. Een andere man, een 26-jarige inwoner uit Capelle aan den IJssel, werd gebeten nadat hij niet de aanwijzingen opvolgde om uit de buurt van de politiehond en zijn begeleider te blijven.

Later die avond vond bij de receptie van het politiebureau aan de Slotlaan in Capelle aan den IJssel, een ruzie tussen een aantal betrokkenen plaats. De moeder van de verdachte, een 50-jarige vrouw, werd hierbij aangehouden voor mishandeling.

Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat de 20-jarige en de 44-jarige Rotterdammer onenigheid hadden gekregen en dat er vervolgens een worsteling tussen het tweetal was ontstaan. De recherche zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):