maandag, 29. september 2008 - 18:06

Omstanders redden chauffeur uit brandende cabine

Baarn

Op de A1 in de richting van Amsterdam is maandag 29 september ter hoogte van Baarn even voor 18.00 uur in de avondspits een vrachtwagen gekanteld en in de brand gevlogen.

De brandweer was met groot materieël ter plaatse omdat er in de directe omgeving geen bluswater kon worden gewonnen. Dit heeft een woordvoerder van de brandweer bevestigd.

De brandweer hield er rekening mee dat er bij de brand gevaarlijke stoffen zouden vrijkomen maar de vrachtwagen vervoerde alleen lege plastic kratten.

De chauffeur, een 49-jarige chauffeur uit het Drentse Nijeveen werd door omstanders uit zijn cabine gered die op dat moment in brand stond. Hij liep brandwonden op en is door ambulancepersoneel behandeld en overgebracht naar een ziekenhuis. De politie vermoed dat de chauffeur onwel is geworden.

Door het ongeval was de rijbaan geblokkeerd en stond er een lange file van bijna 15 kilometer. Het verkeer werd middels informatieborden geadviseerd om ter hoogte van het knooppunt Hoevelaken de A28 richting Utrecht te kiezen en vervolgens via de A27 naar de A1 terug te rijden.
Provincie:
Tag(s):