zondag, 9. maart 2008 - 11:58

Omstreden politicus Henk Bakker Sr. overleden

Amsterdam

Voormalig raadslid voor Leefbaar Amsterdam, Henk Bakker (68) Sr. is zaterdag plotseling overleden. Bakker die samen met zijn zoon Henk Bakker Jr. deel uitmaakte van Leefbaar Amsterdam, viel op door zijn onorthodoxe uitspraken. In 2006 raakte het duo in opspraak vanwege onverklaarbare uitgaven uit de partijkas. Na de verkiezingen van 2006 verdween de partij uit de gemeenteraad. Bakker overleed zaterdag in zijn slaap en zal vermoedelijk donderdag begraven worden.

Henk Bakker was naast raadslid ook marktkoopman op de Amsterdamse Ten Katemarkt. In 1994 kwam Bakker in de deelraad van West terrecht en van 2002 tot 2006 zat hij samen met zijn zoon in de gemeenteraad.

Onomstreden was hij niet, in 1995 werd Bakker veroordeeld tot een boete van 500 gulden wegens het verspreiden van pamfletten met daarop discriminerende uitlatingen. In 2000 verstoorde hij een inspraakavond door met stoelen te gooien, wat hem op een verblijf in de gevangenis kwam te staan

De 'bonnetjes affaire' van 2006 heeft de partij geen goed gedaan. Uiteindelijk moest Leefbaar Amsterdam ruim 15.339 euro terugstorten omdat de uitgaven niet verklaard konden worden. Na de verkiezingen verdween de partij uit de raad.
Provincie:
Tag(s):