vrijdag, 5. september 2008 - 16:56

Omvangrijke fraude met gekopieerde tankpassen

Panningen

De verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft een omvangrijke fraude met gekopieerde tankpassen aan het licht gebracht. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

De politie heeft in veband met de fraude afgelopen dinsdag vijf verdachten aangehouden in Tilburg (3), Grubbenvorst (1) en Rotterdam (1). Op Schiphol is donderdagavond een zesde verdachte na aankomst met een vlucht uit Spanje aangehouden.

De Dienst Verkeerspolitie begon in februari een onderzoek naar de fraude, waarbij grote hoeveelheden brandstof met gekopieerde tankpassen zijn gestolen. Grote aantallen chauffeurs betaalden ver onder de marktprijs ongeveer 60 eurocent per liter.

De verdachten maakten ook gebruik van 1000 liter containers op aanhangers voor het vervoer van de ontvreemde brandstof. Met dergelijke tanks zijn vermoedelijk grote hoeveelheden gestolen brandstof vervoerd naar opslagplaatsen en afnemers.

Industrieterrein Limburg
Op een industrieterrein in het Limburgse Panningen troffen rechercheurs van de verkeerspolitie in een loods van een transportbedrijf een overslagplaats van gestolen brandstof aan. Er is beslag gelegd op ongeveer 7000 liter diesel, meer dan 20 opslagtanks en een aantal pompen. De tanks en pompen zijn vermoedelijk gebruikt voor de opslag en overslag van brandstof.

Bedrijfspand Tilburg
Daarnaast ontdekten de rechercheurs in een bedrijfpand in Tilburg nog eens vier opslagtanks met bijna 2000 liter diesel. In Kaatsheuvel werd beslag gelegd op een vloeistofpomp, een vulpistool en enkele slangen.

De precieze hoeveelheid brandstof die met de gekopieerde tankpassen is verkregen is niet bekend, maar loopt vermoedelijk op tot vele honderdduizenden liters. Verschillende oliemaatschappijen en tankstations hebben aangifte gedaan van tankbeurten met gekopieerde passen. Met de fraude zijn zij voor vele honderdduizenden euro’s benadeeld.

De zes verdachten zijn vrijdag 5 september voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):