zaterdag, 1. maart 2008 - 21:20

Omwisselen containers gaat van start

Urk

Per 1 januari is het nieuwe Gemac-systeem voor de huis-aan-huis inzameling van afval in de gemeente Urk ingevoerd. Voor alle Urker huishoudens is een klein of groot abonnement van toepassing. Maandag 3 maart start ROVA met het inzamelen van de oude containers en het uitgeven van nieuwe containers.

Bij ongeveer de helft van alle woningen moet minimaal één afvalcontainer ingezameld of uitgegeven worden. Bewoners ontvangen een week voor de omwisseling een brief waarin precies staat vermeld wanneer welke container(s) omgewisseld worden. Bij de brief wordt voor elke in te leveren container een sticker geleverd met adresgegevens, die u op de container kunt plakken. De nieuwe containers worden dezelfde dag geleverd en voorzien van een adressticker zodat de container herkend wordt.

Na de omwisseling van de grijze en groene containers wordt ook gestart met het uitgeven van de blauwe papiercontainers. De meeste huishoudens ontvangen een blauwe 180 liter opk-container. Wanneer deze uitgifte plaats vindt word tijdig vermeld in het Gemeentenieuws, de pagina met gemeentelijke informatie in het Urkerland.
Provincie:
Tag(s):