maandag, 10. maart 2008 - 10:42

Omwonenden tunnel Swalmen tevreden over maatregelen geluidsoverlast

Swalmen

Na een weekend van werkzaamheden zijn de tunnels in Swalmen en Roermond maandagochtend om 06.00 uur weer opengesteld voor het verkeer. Vannacht bleken de veiligheidstesten positief waardoor de tunnels open konden. Dit weekend waren beide tunnels gesloten wegens geplande werkzaamheden voor de afbouw van de tunnel. Zo werden er kabels getrokken en leidingen gelegd voor het toekomstige watermistsysteem. Daarnaast werd een storing in de verlichting opgelost, meldt Rijkswaterstaat.

Vorige weekend werden maatregelen getroffen om de geluidsoverlast door de ventilatoren in tunnel Swalmen te verhelpen. Afgelopen week bleek uit de positieve berichten van bewoners in Swalmen dat de geluidsoverlast tot een minimum was beperkt. Na de definitieve afbouw, waarbij twee rijstroken beschikbaar zijn, is er voldoende natuurlijke luchtstroming en worden de ventilatoren alleen bij calamiteiten aangezet.



Tot eind maart zijn de tunnels op werkdagen dag en nacht geopend. In de weekenden tot 17 maart zijn beide tunnels van vrijdag 20.00 uur tot en met maandag 6.00 uur gesloten. Tijdens het daaropvolgende Paasweekend zijn de tunnels open om de verwachte verkeersdrukte in de koopstad Roermond op te kunnen vangen. Nadere berichtgeving over de openstellingen na Pasen volgt. Rijkswaterstaat streeft er naar het aantal weekendafsluitingen maximaal te beperken en doet al het mogelijke om de overlast te minimaliseren.
Provincie:
Tag(s):