zondag, 13. april 2008 - 21:46

Onafhankelijk onderzoek naar chaos stadion

Groningen

De voetbalwedstrijd van FC Groningen tegen Ajax in stadion Euroborg is zondagmiddag niet doorgegaan. Toiletpapier dat van de tribunes werd gegooid, vatte door onbekende oorzaak vlam. Hierdoor ontstond brand. Toeschouwers op de noordtribune hebben vervolgens hun plek verlaten. In totaal moesten 28 personen zich onder behandeling stellen van een arts.

Naar aanleiding van de situatie voorafgaand aan de wedstrijd, werd in de middag een persbijeenkomst georganiseerd. In deze persbijeenkomst gaf burgemeester Wallage aan dat er een onafhankelijk onderzoek komt. De burgemeester heeft mevrouw Vliegenthart, voorzitter van de auditcommissie voetbalvandalisme, gevraagd het onderzoek uit te voeren. Zij heeft haar medewerking toegezegd. Los van dit onderzoek is de politie inmiddels begonnen met een technisch onderzoek.

Aan het eind van de middag heeft de politie op de A28 bij Assen een verkeerscontrole uitgevoerd. Er kwamen bij de politie signalen binnen dat een groep personen richting Groningen wilde komen buiten de verplichte combiregeling om. Hierdoor is enige tijd verkeersoverlast ontstaan op de snelweg. Bij deze controle werd een persoon aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Verder ontstonden hier geen problemen.
Provincie:
Tag(s):