dinsdag, 2. september 2008 - 15:48

Onbekenden gooien flessen naar Chimpansees in Artis

Amsterdam

De verzorgers en directie van dierentuin Artis zijn des duivels op een groep jongemannen die zich in de nacht van zondag op maandag een toegang tot de dierentuin hadden verschaft en hier een spoor van vernielingen achter lieten. Niet alleen het terrasmeubilair moest er aan geloven. Zelfs de dieren moesten het ontgelden.

Monique Bijen van Artis zegt ‘Deze groep is gewoon over de schreef gegaan. Van Artis en de dieren blijf je af !!!!’ De dierentuin heeft dan ook aangifte gedaan van vernieling en dierenmishandeling.

Via nog onbekende weg wist men het park binnen te komen en ging met het meubilair van het terras te gooien. Dit was duidelijk niet voldoende voor de mannen en gooide een terrasstoel in het bazin van nijlpaard Tanja. ‘We weten niet of Tanja op dat moment buiten was, maar aan haar gedrag te zien heeft ze het gemerkt’ aldus Beijen.

Niet alleen Tanja moest het ontgelden. De groep chimpansees werd ruw uit hun slaap gewekt doordat ze bekogeld werden met flessen. Beijen: ‘De verzorgers zijn zelf ontdaan van het gebeuren en moeten nu ervoor zorgen dat de dieren weer tot rust komen’.

Nadat de beveiliging van de dierentuin het groepje betrapt had, kozen zij het hazenpad.
Provincie:
Tag(s):