woensdag, 17. september 2008 - 18:31

Onbekenden slachten varken van kinderboerderij

Amsterdam

Onbekenden hebben wensdag 17 september in de vroege ochtend een varken van kinderboerderij De Strohalm in Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer uit z’n hok gehaald en geslacht. De politie heeft de kop en ingewanden in een sloot teruggevonden.

Kort geleden nog, tussen 9 en 10 september, werden er twee schapen op dezelfde kinderboerderij gestolen. Eén schaap was ter plekke geslacht. Ingewanden en huid zijn in de directe omgeving teruggevonden. Waarom de daders het op de dieren hebben gemunt, is niet bekend. Het vlees van dieren op kinderboerderijen is helemaal niet geschikt voor consumptie. Ze krijgen medicijnen tegen wormen en zijn ingeënt tegen ziektes.

De politie en het stadsdeel nemen deze misdrijven zeer serieus. Bewoners beleven veel plezier aan de dieren en de vrijwilligers van de kinderboerderij zijn aan de dieren gehecht. Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer praat met de kinderboerderij over extra maatregelen. Al na het vorige incident is er samen een waakhond aangeschaft voor de kinderboerderij. Alarm met geluid en verlichting zou nog een extra afschrikeffect kunnen hebben.

Wie meer informatie kan geven over het misdrijf, kan bellen met wijkteam Lodewijk van Deijssel via 0900-8844. Wie anoniem blijft kan tips doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):