dinsdag, 12. augustus 2008 - 16:11

Onbemande bussen gaan in herfst weer rijden

Rotterdam

De zogenaamde ParkShuttle, het personenvervoer met onbemande bussen, gaat in de herfst weer rijden tussen Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Dit heeft de gemeente Rotterdam dinsdag 12 augustus laten weten.

De ParkShuttle gaat rijden op het traject tussen metrostation Kralingse Zoom, Brainpark en het bedrijventerrein Rivium. Dat zijn de stadsregio Rotterdam, de gemeente Capelle aan den IJssel en vervoersbedrijf Connexxion deze week overeengekomen.

De hervatting is mogelijk doordat de fabrikant van de voertuigen een doorstart heeft gemaakt. Binnen de nieuwe onderneming is Advanced Cargo Transhipment verantwoordelijk voor de techniek en Spijkstaal voor de voertuigen.

Testen
Het zesde en laatste voertuig dat voor de volledige dienstregeling nodig is, wordt binnenkort afgebouwd. De andere vijf voertuigen zijn al klaar. Vervolgens vinden er direct na de zomer testritten plaats zonder passagiers en later dit jaar wordt er weer met passagiers gereden.

Indien de testen voorspoedig verlopen kan er per 1 september weer gestart worden met de exploitatie van de ParkShuttle naar Brainpark en Rivium.

Vertrouwen
Hiermee is een einde gekomen aan de onzekerheid rondom de ParkShuttle. Na enkele calamiteiten en het faillissement van de leverancier, is er door alle partijen naarstig gezocht naar een oplossing.

De betrokken partijen hebben er, nu de oplossing is gevonden, alle vertrouwen in dat de ParkShuttle met de nieuwe voertuigen goed zal functioneren.
Provincie:
Tag(s):