vrijdag, 11. april 2008 - 8:56

Ondergrondse hennepteelt onder vijver en woning

Wezep

De politie heeft afgelopen week bij een tweetal woningen aan de Spoorlaan in Wezep ondergrondse hennepkwekerijen aangetroffen. Bij één woning bleek de kruipruimte onder de vloer van het woonhuis te zijn uitgegraven, bij de andere woning bleken onder de tuin en onder de tuinvijver hennepkwekerijen te zijn gecreëerd.

De bewoner verklaarde ruim een jaar lang met het uitgraven van de woning bezig te zijn geweest.

Onder de woning werden 199 jonge hennepplanten (stekjes) aangetroffen. Bij de andere woning bleek één ondergrondse kweekruimte onder de tuin in aanbouw te zijn. In een andere ruimte, die gecreëerd was onder de tuinvijver, groeiden 210 planten.

De toegang tot de ruimte onder de vijver kon worden bereikt via enkele luiken en een trap. De ruimte werd gestut door een aantal balken en was ongeveer 16 vierkante meter groot en tot op een diepte van ruim één meter uitgegraven.

De kruipruimte onder de woning was eveneens ongeveer één meter diep uitgegraven, met een oppervlakte van zo’n 12 vierkante meter.

In één van de woningen bleek de zolderruimte als droogruimte voor henneptoppen te zijn ingericht. De politie trof elders in de woning een zak met ongeveer 500 gram hennep en een geldbedrag.

De aangetroffen planten, apparatuur, henneptoppen en het geld zijn in beslag genomen.

Bij beide woningen bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt. De elektriciteitsleverancier zal naar verwachting een naheffing opleggen.

Tegen de beide hoofdbewoners, twee mannen van 32 en 43 jaar, maakt de politie proces-verbaal op.

De 43-jarige hoofdbewoner werd na het opmaken van het proces-verbaal op zondagavond 6 april door de politie in zijn woning opnieuw aangehouden nadat hij ernstige bedreigingen had geuit tegen zijn 32-jarige plaatsgenoot. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.
Ook hiervoor maakt de politie een afzonderlijk proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):