vrijdag, 8. augustus 2008 - 9:38

Onderhoud aan A28 Spier – Beilen hervat

Spier

Na de bouwvak is de aannemer weer gestart met het groot onderhoud aan de A28 tussen Hoogeveen en Beilen. Tot nu toe is deze grote klus prima verlopen. Inmiddels is het laatste wegvak, dat tussen Spier en Beilen aan de beurt. Hieronder een overzicht van de werkzaamheden en de gevolgen voor het wegverkeer.

Deze week zijn de voorbereidingen gestart voor het onderhoud van het wegdek op dit gedeelte van de A28. Die werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van tijdelijke werkverlichting en van de barriers die de afscheiding vormen tussen de weg en het werkvak van de aannemer. Verder wordt er van 4 – 15 augustus gewerkt aan de parkeerplaatsen De Smalhorst en De Mussels. De benzinepompen zijn gewoon bereikbaar.

Van 11 – 29 augustus wordt vervolgens het wegdek op de oostelijke rijbaan gerepareerd en een ZOAB-asfaltlaag aangebracht. Vanaf 1 september tot 26 september is de westelijke rijbaan aan de beurt .

Tijdens deze werkzaamheden zijn er per rijrichting 2 versmalde rijstroken beschikbaar en geldt er een lagere maximumsnelheid (overdag 90 en ’s nachts 70 km/u). Alleen in het weekend van 30/31 augustus zijn er minder rijstroken beschikbaar. De A28 blijft wel open.

Verder zijn er korte tijd enkele op- en afritten en soms parkeerplaatsen afgesloten. Hieronder een overzicht:

•parkeerplaats Smalhorst afgesloten op 15/16 augustus (benzinepompen niet bereikbaar);

•op- en afrit Beilen (oostzijde) afgesloten op 14/15 en 18/19 augustus

•op- en afrit Beilen (westzijde) afgesloten op 12/13 september

•parkeerplaats De Mussels afgesloten op 15/16 september (benzinepompen niet bereikbaar)
Er zijn omleidingsroutes ingesteld, volg de gele borden.

Overigens kan het zijn dat door slechte weersomstandigheden deze planning moet worden aangepast.

De werkzaamheden maken onderdeel uit van een forse opknapbeurt van de A28 in beide rijrichtingen tussen Hoogeveen en Beilen. Eind september moet het onderhoud aan de snelweg klaar zijn. De totale kosten zijn € 20 miljoen en de klus wordt uitgevoerd door MNO Vervat.
Provincie:
Tag(s):