vrijdag, 26. september 2008 - 9:50

Onderscheidingen uitgereikt na reddingsactie in Nieuwjaarsnacht

Amersfoort

Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper heeft donderdag 25 september 2008 medailles uitgereikt aan betrokkenen bij de reddingsactie na een ernstig ongeval tijdens de afgelopen nieuwjaarsnacht. Nadat een auto te water raakte, verleende een groep mensen direct hulp om de slachtoffers te redden.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft zeven zilveren medailles met bijbehorende getuigschriften toegekend naar aanleiding van de reddingsactie. Ook andere omstanders hebben geholpen bij de ernstige gebeurtenis.

Ongeval

In de nacht van 31 december op 1 januari raakte een auto met vier inzittenden te water op de kruising Ruimtevaart-Astronaut-Saljoet. Omstanders twijfelden geen moment en verleenden direct hulp. Dankzij die heldendaad hebben zij gezamenlijk een bijdrage geleverd aan het redden van de slachtoffers.


Impact

�Een dergelijk ongeval heeft een grote impact. Niet alleen op de slachtoffers, met wie het gelukkig naar omstandigheden goed gaat, maar ook op de betrokkenen die hielpen�, zei burgemeester Van Vliet bij de uitreiking. “De gebeurtenis maakt indruk. De betrokkenen mogen trots zijn op de heldenrol die zij vervuld hebben. De erkenning door de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bevestigt dat.�
Provincie:
Tag(s):