dinsdag, 1. juli 2008 - 18:13

Ondersteunende diensten politie houden grote controle-actie

Roermond

Tijdens de eerste grote gezamenlijke controle van de ondersteunende diensten van de politie Limburg-Noord zijn zaterdagnacht 159 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden daarbij 33 processen-verbaal voor diverse overtredingen opgemaakt. Ook werd een man aangehouden die nog een gevangenisstraf van 21 dagen had open staan en werden nog 6 openstaande boetes geïnd.

De controle werd gehouden tussen 21.00 en 04.00 uur op twee verschillende locaties in Roermond. Het eerste gedeelte van de avond werd post gevat op de Sint Wirosingel en na een pauze stonden de teams op de Maastrichterweg. Vijf bestuurders bleken teveel gedronken te hebben.

De ondersteunende diensten van de politie Limburg-Noord, bestaan uit het Verkeershandhavingsteam, de Parketpolitie, de Vreemdelingenpolitie, de Arrestantenzorg en het Meldcentrum,. Zij organiseerden voor de eerste maal een gezamenlijke verkeerscontrole. Doel hiervan was het bundelen van krachten om een zo compleet mogelijk resultaat te behalen. De diverse onderdelen hebben op deze manier met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen en alle aangetroffen zaken kunnen afhandelen. Er werd onder andere gecontroleerd op het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens, de Wegenverkeerswetgeving, het Voertuig-reglement, de Wet Mulder, de Vreemdelingenwet en het Wetboek van Strafrecht.
Provincie:
Tag(s):