vrijdag, 1. februari 2008 - 12:55

Ondersteuning bij aan de slag helpen 45-plussers

Den Haag

Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat gemeenten ondersteuning bieden bij het aan de slag helpen van werkloze 45-plussers. Dit schrijft hij aan de wethouders van sociale zaken en van economische zaken van de 31 grootste gemeenten.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen met een uitkering op grond van de Wet werk en bijstand ouder dan 45 jaar zijn. Gemiddeld over heel Nederland gaat het om de helft. Met het huidige grote aanbod van banen kunnen kansen worden gegrepen om deze mensen aan werk te helpen. Bovendien is het met het oog op de vergrijzing belangrijk dat zoveel mogelijk mensen gaan werken. Gemeenten hebben met de invoering van de Wet werk en bijstand ruime mogelijkheden gekregen om mensen aan een plaats op de arbeidsmarkt te helpen.

Aboutaleb schrijft aan de wethouders dat er al veel goede voorbeelden zijn van het re-integreren van ouderen. Het door de staatssecretaris in het leven geroepen Actieteam Talent 45+ verzamelt deze goede voorbeelden en zal ze onder gemeenten verspreiden zodat zij er hun voordeel mee kunnen doen.
Provincie:
Tag(s):