woensdag, 24. september 2008 - 13:30

Ondertekening Convenant Keurmerk Veilig Ondernemen

Oost Gelre

Op donderdag 25 september neemt de gemeente Oost Gelre het Certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen in ontvangst uit handen van MKB-Nederland. Dit certificaat is het resultaat van gezamenlijke inspanningen in de afgelopen jaren op het gebeid van o.a. veiligheid en criminaliteit.

In het verlengde hiervan wordt door de deelnemende partijen een convenant ondertekend in het kader van het Keurmerk Veilig Wonen. Hierin staat beschreven hoe de partners ook in de toekomst actief blijven in het veilig ondernemen. De ondertekening vindt plaats in HCR ’t Zwaantje aan de Zieuwentseweg in Lichtenvoorde. Namens de gemeente zal

Het certificaat en het convenant hebben betrekking op de bedrijventerreinen Den Sliem, De Laarberg en Brandenmate in Groenlo en De Kamp en De Kamp Zuid in Lichtenvoorde.

In het convenant bevestigen de Industriële kring Groenlo-Lichtenvoorde, de gemeente Oost Gelre, de Politie Noord- en Oost-Gelderland en de Brandweer Oost Gelre de afspraken die gemaakt zijn in het kader van het Keurmerk en hoe ze hier in de toekomst mee verder gaan.

De afspraken gaan bijvoorbeeld over de verdergaande samenwerking in maatregelen met betrekking tot bijvoorbeeld criminaliteit, veiligheid en risicobesef. Een werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen Oost Gelre, samengesteld uit afgevaardigden van de deelnemende instanties, gaat hier mee aan de slag.
Provincie:
Tag(s):