donderdag, 30. oktober 2008 - 17:45

Onderwijsbonden tevreden over staking

Utrecht

De bonden in het onderwijs zijn tevreden met de 7500 docenten en onderwijsondersteuners die deze week in het voortgezet onderwijs staakten. Deze opkomst bij de opwarmstakingen laat zien dat het personeel zich sterk maakt voor loonsverhoging, betere ondersteuners en werkdrukverlaging. Tijdens de laatste estafettestaking vandaag in het noorden van het land werden 1250 stakers geteld.

De onderwijsbonden AOb, CNV Onderwijs, Onderwijsbonden CMHF en de ABVA-KABO FNV hebben voor 19 november een landelijke actiedag gepland. Zij roepen de werkgeversorganisatie, de VO-raad op opnieuw te overleggen over de uitvoering van het onderhandelaarsakkoord. Levert dit geen resultaat op, dan volgen landelijke acties. De samenwerkende bonden hebben de afgelopen dagen tijdens de acties herhaaldelijk benadrukt bereid te zijn tot een gesprek zonder voorwaarden vooraf met de werkgeversorganisatie, de VO-raad. Tot nu toe bleef een uitnodiging van werkgeverszijde uit. 



De komende weken plannen de onderwijsbonden bezoeken aan scholen om aan leden en niet-leden de ontstane situatie toe te lichten en de landelijke actiedag van woensdag 19 november voor te bereiden. 

Provincie:
Tag(s):