woensdag, 10. december 2008 - 22:04

Onderwijsprijs Drenthe 2008 naar Assen en Klazienaveen

OBS Theo Thijssen uit Assen en het Esdal College uit Klazienaveen zijn winnaar geworden van de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Drenthe. Dat heeft de jury bekendgemaakt. Gedeputeerde Anneke Haarsma, waarnemend Commissaris der Koningin in Drenthe, reikte woensdag de prijzen uit op de beide scholen.

Openbare basisschool Theo Thijssen heeft de onderwijsprijs gewonnen in de categorie Primair Onderwijs met het project MijnTOP, waarmee vanaf de kleutertijd de leerlijn van elk kind kan worden vastgesteld. De jury roemde de school, omdat ze “het voor elkaar krijgt het ingewikkelde leerproces heel concreet te maken�. De jury was verder zeer te spreken over de manier waarop ouders en de kinderen zelf bij het project worden betrokken.

In de categorie Voortgezet Onderwijs is het Esdal College de winnaar met het project Techniektalenten. In samenwerking met vijf basisscholen en het bedrijfsleven doet men een geslaagde poging om het vak Techniek onder de aandacht te brengen van jonge kinderen. De jury was zeer enthousiast: “een totaalproject, zeer doordacht en uitblinkend in veelzijdigheid�.

De Onderwijsprijs wordt sinds 1994 elke twee jaar uitgereikt en is ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. De winnende scholen ontvangen een trofee, de Bronzen Olifant, en een nominatie voor de landelijke finale van de Nationale Onderwijsprijs. Deze is op 18 maart 2009 in de Beurs van Berlage te Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):