maandag, 27. oktober 2008 - 8:22

Onderwijsstaking in Brabant, Limburg

Den Haag

In het zuiden van het land zijn vandaag de eerste estafettestakingen in het voortgezet onderwijs begonnen. De bonden verwachten dat honderden docenten in Limburg en Noord-Brabant het werk zullen neerleggen.

De staking heeft als doel om ondertekening en uitvoering van het pas gesloten cao akkoord af te dwingen. De VO-raad (werkgeversvereniging in het voortgezet onderwijs) weigert vooralsnog de bonden tegemoet te komen.

De meerderheid van de leden van de VO-raad hebben het akkoord afgewezen omdat zij achteraf de afspraak om de lessentaak van docenten te verlagen, te duur vinden. Ook de afgesproken salarisverhoging van 7% en de bereikte verbeteringen voor het ondersteunend personeel staan daardoor nu op de tocht.

De afspraken in het evenwichtige onderhandelaarsakkoord dragen effectief bij aan het verlichten van de werkdruk van al het personeel, voltijders en deeltijders, docenten en ondersteunend personeel. De bonden zijn vastbesloten de afspraken te realiseren.

Daarom voeren de AOb, CNV Onderwijs, ABVAKABO FNV en Onderwijsbonden CMHF tussen maandag 27 oktober tot en met donderdag 30 oktober actie. Het personeel wordt door de samenwerkende bonden opgeroepen per regio een halve dag het werk neer te leggen om de manifestaties op verschillende plaatsen in het land bij te wonen.

Dinsdag zal het zuidwesten actie gaan voeren gevolgd door het midden en oosten en donderdag in het noorden van het land.
Provincie:
Tag(s):