zaterdag, 27. september 2008 - 19:55

Onderzoek aanrijding met dodelijke afloop

Het politieteam dat sinds begin februari van dit jaar onderzoek doet naar een ongeval op de Terborgseweg in Azewijn waarbij op 8 februari een 84-jarige vrouw uit Zeddam om het leven kwam, doet nogmaals een dringend beroep op mensen die informatie over dit ongeval hebben om zich te melden.

De politie merkt dat in de publieke opinie de gedachte leeft dat de politie alleen een witte VW –bus zoekt, die bij het ongeluk betrokken was. Het team houdt ook rekening met het feit dat het mogelijk om een Mercedes-bus gaat.

De politie probeert met een team dat wisselend van samenstelling is geweest, duidelijkheid te krijgen over het ongeval met dodelijke afloop dat op vrijdag 8 februari omstreeks 16.30 op de Terborgseweg in Azewijn plaats vond. Belangrijk is het opsporen van de bestuurder van een witte bus die bij de aanrijding betrokken was en die is doorgereden. Tijdens de onderzoeks-verrichtingen merkt de politie dat mensen zich alleen op een VW-bus focussen, terwijl het mogelijk ook een Mercedes-bus kan zijn geweest.

Van tientallen mensen zijn verklaringen opgenomen en ook kwamen er diverse tips bij de politie binnen. De media hebben veel aandacht aan het ongeval besteed en de onderzoeks-verrichtingen van de politie werden nauwlettend gevolgd. Ook bij het passantenonderzoek waren de media aanwezig. De oproep aan een echtpaar in een Mercedes Benz, die bij de aanrijding hulp hadden verleend, had succes; zij meldden zich bij de politie. Opsporing Verzocht heeft ook aandacht aan het ongeval besteed en ook hier kwamen tips bij het team waarbij zelf namen van mogelijk betrokkenen werden genoemd.

Bij de frontale aanrijding waren twee auto’s en een witte bestelbus betrokken. De bestuurder van dit laatste voertuig reed van Zeddam richting Etten en probeerde één van de auto’s in te halen. Bij deze inhaalmanoeuvre raakte de witte bus tijdens het voorbijrijden de auto die hij op dat moment inhaalde. Hierbij maakte de witte bus enkele slingerbewegingen en vervolgde zijn weg.

In de aangereden auto zaten een 42-jarige bestuurder en zijn 39-jarige vrouw uit Dinxperlo. De aangereden auto kwam hierdoor op de linkerweghelft terecht en botste frontaal op de tegemoetkomende auto met daarin de 81-jarige man en 84-jarige vrouw uit Zeddam.

De inzittenden van beide auto’s raakten gewond en de Zeddamse is de dag erop aan haar verwondingen overleden.

De witte bus, en over het merk lopen de verklaringen dus uiteen, moet destijds beschadigd zijn geraakt en is mogelijk ergens in de regio ter reparatie aangeboden. Ook alle inspanningen bij garagebedrijven en schadeherstelbedrijven waren niet succesvol.
Provincie:
Tag(s):