maandag, 11. augustus 2008 - 12:51

Onderzoek borstkanker op nieuwe locatie in Zwolle Zuid

Zwolle

Het bevolkingsonderzoek borstkanker zal dit jaar plaats vinden op een nieuwe locatie in Zwolle Zuid. Vanaf circa 20 augustus tot begin november zal de onderzoekswagen geplaatst zijn op het trottoir aan de Vrijheid, voor Tandartsenpraktijk Vrijheid in Zwolle Zuid. Dit heeft de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker Noord-Nederland (BBNN) maandag bekendgemaakt.

Daarna zal de onderzoekswagen verhuizen naar Zwolle Centrum (Schuttevaerkade). Eind februari wordt er verhuisd naar de locatie bij het winkelcentrum AA-landen. In totaal worden er in Zwolle ruim 14.000 vrouwen uitgenodigd. De opkomst is hoog: in de vorige ronde gaf ruim 83% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Uitnodiging
Alle vrouwen van 50 tot 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis onderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Hiervoor kan gebeld worden met de afsprakentelefoon, waarvan het nummer in de uitnodigingsbrief vermeld wordt.

Meest voorkomende vorm van kanker
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Eén op de negen vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt.

Het bevolkingsonderzoek kan echter nooit een garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.
Meer informatie op www.bbnn.nl
Provincie:
Tag(s):