donderdag, 17. april 2008 - 12:13

Onderzoek brandstichtingen Blaricum in volle gang

Blaricum

De afgelopen dagen hebben de forensische opsporing (technische recherche) en tactische recherche van de politie Gooi en Vechtstreek onderzoek gedaan naar de branden in Blaricum in de nacht van vrijdag 11 april op zaterdag 12 april. Vast is komen te staan dat bij alle branden sprake is van brandstichting.

Uit onderzoek is ook gebleken dat de branden op de Mosselweg en Meentweg een gemeenschappelijke oorsprong hebben. Aan de achterzijde van woningen aan de Meentweg en Mosselweg werd een aantal kliko’s in brand gestoken. Deze zetten vervolgens een schuur en een auto in de brand. De auto zette weer een andere auto en schuur in brand. De eerstgenoemde auto begon te rijden en kwam tot stilstand in de tuin van een woning aan de Mosselweg waardoor een struik en hekwerk verbrandde.

Het onderzoek naar de branden is in volle gang. De politie Gooi en Vechtstreek vraagt inwoners van Blaricum die later nog een brand hebben ontdekt en het nog niet bij de politie gemeld hebben, dit te doen. Ook is de politie nog op zoek naar getuigen van de branden of personen die meer weten. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900 88 44 of anoniem melding doen via het nummer 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):