maandag, 22. december 2008 - 17:12

Onderzoek brandveiligheid na fatale brand camping Maasland

Wellerlooi

Vrijdag 19 december heeft de gemeente Bergen samen met de brandweer een controle uitgevoerd bij camping Maasland in Wellerlooi. Dit naar aanleiding van de brand op zondag 14 december. Hierbij kwam een persoon om het leven en brandde een stacaravan volledig uit.

Tijdens de controle van afgelopen vrijdag bleek dat op dit moment 17 caravans een standplaats hebben op camping Maasland. Zeven caravans worden op dit moment niet gebruikt. Van de overige tien caravans zijn in opdracht van de gemeente de technische installaties gekeurd. Vier caravans voldeden niet aan de veiligheidseisen, meldt de gemeente.

De overige caravans voldeden weliswaar niet aan de geldende eisen maar omdat hier de veiligheid voor de bewoners niet in gevaar was werd geen aanleiding gezien om direct maatregelen te treffen.

Gemeente en brandweer hebben met de exploitant van de camping afgesproken dat deze mankementen uiterlijk 1 februari 2009 zijn verholpen. De exploitant heeft toegezegd dat uiterlijk 1 februari 2009 voldaan wordt aan de eisen.

De komende tijd gaan gemeente en brandweer regelmatig controles met betrekking tot brandveiligheid uitvoeren bij camping Maasland en de overige campings in de gemeente Bergen.
Provincie:
Tag(s):