maandag, 16. juni 2008 - 23:43

Onderzoek langs vluchtroute gewapende overvallers

Ede

De politie in Ede heeft maandag 16 juni een uitgebreid onderzoek ingesteld op diverse locaties langs de vermoedelijke vluchtroute van twee 17-jarige Edenaren. De twee zijn donderdag 12 juni aangehouden, nadat zij kort voor sluitingstijd een gewapende overval pleegden op een winkel aan het Bunschoterplein in Ede.

Volgens het politieonderzoek zouden de verdachten vanaf de Amsterdamseweg via de fietsersoversteekplaats de N224 zijn overgestoken, in de richting van de wijk Kernhem. In die omgeving konden de twee worden aangehouden.

Hoewel de politie al met verschillende getuigen gesproken heeft, wil ze nog graag in contact komen met mensen die over aanvullende informatie beschikken. Dat kunnen getuigen zijn die rond de overval op het Bunschoterplein hebben gezien wat er gebeurd is, maar natuurlijk ook mensen die het duo hebben zien rijden of lopen in de omgeving van de N224. Zo is er op de Proosdijerveldweg een korte melding aan een passerende politieauto gedaan dat de verdachten de N224 waren over gestoken.

Aan de overkant op de Lunterseweg nabij de Stakenberg maakt een andere bestuurder van een groot model terreinauto (vermoedelijk een Toyota of Mitsubishi, zilvergrijs van kleur) bij agenten melding van het feit dat hij de verdachten ook gezien heeft. Kort daarop kunnen de twee worden aangehouden.

De politie wil graag uitgebreider met deze twee laatstgenoemde getuigen in contact komen.
Provincie:
Tag(s):