donderdag, 28. augustus 2008 - 22:24

Onderzoek naar mogelijke kaping nog niet afgerond

Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft nog enige dagen tijd nodig om te achterhalen wat de ware toedracht is rondom de mogelijk voorgenomen kaping van een vliegtuig van Transavia op Rotterdam Airport op dinsdag. De officier van justitie heeft dan ook besloten de aanhouding van alle drie verdachten vrijdag 29 augustus te laten toetsen door de rechter-commissaris. Dat betekent dat OM en marechaussee een paar dagen extra hebben om dat onderzoek te laten doen. 



De marechaussee hield dinsdag het vertrek van het vliegtuig tegen omdat vlak daarvoor een serieuze melding was binnengekomen dat er een gijzeling of kaping ophanden zou zijn. Na onderzoek werd besloten dat een speciaal team het vliegtuig zou ontruimen en mogelijke verdachten zou aanhouden. Dinsdagavond werden daarom een man en een vrouw uit Dordrecht aangehouden op verdenking van de voorbereiding van een kaping of gijzeling. In de loop van de woensdag werd een 37-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt de melding bij 112 te hebben gedaan. 

Wat er dinsdag is gebeurd of zou gaan gebeuren is nog steeds niet helder. Een voorgenomen kaping kan nog steeds niet worden uitgesloten. Maar het kan ook dat de eerst aangehouden verdachten op de hoogte zijn geweest van de mogelijkheid dat er een valse melding werd gedaan. 



Het onderzoek is nog in volle gang. Het OM verwacht maandag meer duidelijkheid te hebben over de ware toedracht. Aan de hand daarvan zal worden bepaald of en voor welke verdachte(n) de rechter-commissaris de bewaring voor veertien dagen zal worden gevraagd.
Provincie:
Tag(s):