woensdag, 22. oktober 2008 - 14:35

Onderzoek naar mogelijke schietpartij

Utrecht

Op dinsdagavond werd een man vermoedelijk beschoten met een vuurwapen. Omstreeks 20.00 uur kreeg een 30-jarige man uit Doorn pech met zijn auto op het Westplein.

De auto wilde niet meer rijden en stond er ongelukkig. Hij duwde de auto in de richting van de Leidseweg, liet hem staan op een busstrook en ging hulp halen. Op de brug van de Damstraat stond een aantal jongeren en de man sprak hen aan om te helpen de auto naar een geschiktere plek te duwen. Dit waren jongens van ongeveer 13 a 14 jaar oud en een wat oudere man van ongeveer 35 a 40 jaar oud. De jongens hielpen de man en duwden de auto naar de Leidseweg. De oudere man hielp niet mee en begon zich vervelend te gedragen en maakte rare opmerkingen naar de man.

Intussen was de groep jongeren al teruggelopen. De man was duidelijk op zoek naar ruzie. De man uit Doorn man besloot hem te negeren en liep weg. De man uit Doorn werd geslagen en er ontstond een vechtpartij aan het begin van de Damstraat.

Op een gegeven moment bleek de dader kennelijk over een vuurwapen te beschikken, waarmee hij op het slachtoffer richtte.De 30-jarige man begon te rennen in de richting van de Leidsekade, en hoorde plotseling een harde knal. De man bleef rennen en was gelukkig niet geraakt. De man deed hiervan melding bij de politie. Op de plaats werd geen huls of wapen aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, distict Utrecht centrum.
Provincie:
Tag(s):