donderdag, 5. juni 2008 - 17:58

Onderzoek naar studiekeuze Almeerse scholieren

Almere

Leerlingen die net eindexamen havo of vwo hebben gedaan, vinden binnenkort een uitnodiging van de gemeente Almere op hun deurmat voor deelname aan een internetenquête.

Wat ga je na je examen doen? Ga je verder leren of niet? Voor welke opleiding kies je? Waarom wil je in Almere studeren of waarom juist niet? Aan de hand van dit soort vragen wil de gemeente meer duidelijkheid krijgen over de studiekeuzes die door leerlingen worden gemaakt. Daarvoor wordt de hulp ingeroepen van de havo- en vwo eindejaars die net hun examens achter de rug hebben.

Met de verkregen informatie kan de gemeente plannen maken voor nieuwe hbo-opleidingen in Almere. Het aantrekken van Hoger Onderwijs is een belangrijk speerpunt in het beleid van Almere. De gemeente wil van Almere een studentenstad maken, met zo'n 4.000 leerlingen. Op dit moment zijn er ongeveer 1.300 studenten in de stad.

Kans op toegangskaart ZAND
De enquête bestaat uit een korte vragenlijst, waarvan het invullen ongeveer 5 minuten tijd kost. Met het invullen van de enquête vóór 1 juli is bovendien een leuke prijs te winnen: elke 10de invuller ontvangt gratis een kaartje van het popfestival ZAND in Almere, op 23 augustus (zie ook www.zandalmere.nl).
Degenen die een kaartje gewonnen hebben, ontvangen hierover uiteraard bericht van de gemeente.
Provincie:
Tag(s):