vrijdag, 11. april 2008 - 18:48

Onderzoek naar vondst asbest Trappershorst

Renkum

Vrijdagochtend 11 april 2008 heeft gemeente Renkum het terrein rond het afgebrande scoutinggebouw Trappershorst in Oosterbeek afgezet in verband met de vondst van asbestplaten. Dit naar aanleiding van een melding van de arbeidsinspectie. Afdeling Toezicht van gemeente Renkum is direct polshoogte gaan nemen en heeft het terrein afgezet met linten en hekken.

De brand die een deel van het scoutinggebouw van de Oosterbeekse padvindersvereniging Schoonoord in de as legde, vond plaats op vrijdagavond 4 april jl..

Het bestuur van OPV-Schoonoord verzekerde de brandweer dat er bij de bouw geen asbest is gebruikt. Ook tijdens en na het blussen is door de brandweer geen asbest aangetroffen. Dit wordt bevestigd door de gebiedsagent. Zaterdag 5 april is er door de vrijwilligers die het puin kwamen opruimen ook geen asbest aangetroffen.

Vrijdag 11 april kwam de melding dat er zich enkele asbestplaten tegen en naast het afgebrande deel van het gebouw bevonden. Na het afzetten van het terrein heeft een gecertificeerd bureau bevestigd dat deze platen niet uit de bouw kunnen komen. Derbehalve bestaat de mogelijkheid dat de asbestplaten er op een later tijdstip zijn geplaatst.

Burgemeester Gebben neemt dit incident hoog op en start een onderzoek. Voor dit onderzoek wordt de milieupolitie ingeschakeld. Maandag 14 april geeft de gemeente een gespecialiseerd bureau opdracht om het terrein schoon en veilig op te leveren.
Provincie:
Tag(s):