vrijdag, 12. september 2008 - 11:32

Onderzoek ontinkten beprint papier

Venlo

Printerfabrikanten zijn begonnen met een onderzoek om beprint papier te ontinkten waardoor papier opnieuw gebruikt kan worden. Océ doet dit onderzoek met de fabrikanten HP, InfoPrint Solutions en Kodak.

De alliantie is gevormd nu blijkt dat de betrekkelijk nieuwe inkjettechnologie steeds breder in de markt wordt toegepast, aldus Océ vandaag. In de afgelopen maanden hebben technici van de vier deelnemende bedrijven elkaar regelmatig ontmoet om de thans beschikbare onderzoeksgegevens te analyseren.

Ook hebben zij doelen vastgesteld voor het onderzoek naar het ontinkten van papier dat met gebruikmaking van inkjettechnologie is beprint. De technici zullen ook andere printtechnologieën in hun onderzoek betrekken. Océ neemt aan de alliantie deel, omdat de onderneming van mening is dat digitale inkjetprints kunnen worden ontinkt en er kwalitatief hoogwaardige papierpulp van gemaakt kan worden. Binnen het kader van DPDA bevordert Océ doelgericht, objectief onderzoek naar het vinden van oplossingen, die bijdragen aan de recycling van beprint papier.
Categorie:
Tag(s):