dinsdag, 9. december 2008 - 19:35

Onderzoek rond gewapende overval

Culemborg

Maandagavond is een gewapende overval gepleegd op een autoverhuurbedrijf aan de Parallelweg West in Culemborg. Rond 18.00 uur dwongen twee mannen met een vuurwapen een medewerker van het bedrijf om een auto af te geven. Vervolgens gingen de mannen, beiden in het zwart gekleed en met bivakmutsen op, er in de auto vandoor.

De politie sloot kort na de overval het terrein af voor onderzoek. Van het slachtoffer, een 67-jarige inwoner van Tiel, is aangifte opgenomen. Intussen werden ruim 12.000 burgers via SMS-Alert gevraagd om uit te kijken naar de daders en de gestolen auto.

Enkele uren later werd die auto brandend aangetroffen op de Diefdijk in Everdingen. De politie Zuid-Holland-Zuid had een melding gekregen van een brandende auto. Het bleek om de gestolen auto, een Nissan Primera, te gaan. De auto is veilig gesteld voor technisch onderzoek. Ook van het terugvinden van de auto is een SMS-Alert uitgedaan.

Politiemensen van het korps Utrecht kwamen eveneens ter plaatse voor assistentie. Zij hebben het gebied afgezocht onder meer met een politiehond, maar troffen geen verdachte meer aan.
Provincie:
Tag(s):