donderdag, 16. oktober 2008 - 0:40

Onderzoek rond nepthuiszorg

Beneden-Leeuwen

De politie in Beneden-Leeuwen is nader onderzoek gestart rond een diefstal vanuit een woning aan de Zandstraat in die plaats. Twee personen, een man en een vrouw, zijn zaterdagmiddag tussen 15.00 uur en 15.30 uur door valse voorwendselen een woning binnengekomen. De twee gaven zich uit als medewerkers van de thuiszorg.

De bewoner, van 79 jaar, had er geen goed gevoel bij en maakte snel een einde aan hun bezoek. Daarna merkte hij dat een pinpas weg was. Diezelfde dag, laat op de avond, werd de man gebeld, zogenaamd door iemand van de politie. Die persoon vertelde de volgende avond langs te komen voor het opnemen van een aangifte.De 79-jarige vertrouwde het niet en waarschuwde de (echte) politie die meteen actie ondernam.

Het verhaal van het aangifte opnemen, is binnen de politieorganisatie nagetrokken, maar bleek inderdaad onjuist. Er was geen agent die zondagavond ter plaatse 'aangifte' zou opnemen en sporenonderzoek ging doen. Die avond, rond het afgesproken tijdstip hebben agenten in burger post gevat in de woning van de gedupeerde man. Niemand kwam echter opdagen.

De 79-jarige heeft inmiddels aangifte gedaan van de diefstal.
Provincie:
Tag(s):