maandag, 4. februari 2008 - 10:45

Onderzoek rond 'verdacht pakket'

Tiel

Zaterdagnacht omstreeks 02.35 uur kwam er een melding van een buitenbrand bij winkelcentrum Westroijen aan de Laan van Westroijen. De brandweer ging erheen en zag rookontwikkeling afkomstig uit een pakket dat daar tegen een pand lag.

Meteen werd gedacht aan een mogelijk explosief waarop het Explosieven Opruimings Commando (EOC) ter plaatse werd verzocht. De politie zette de omgeving zeer ruim af in verband met de veiligheid.

In overleg met brandweer en EOC behoefden de omliggende woningen niet te worden ontruimd. Voor de veiligheid van de mensen van de EOC kwam een ambulance ter plaatse. Het pakket is vervolgens beveiligd en kon later, alle veiligheidsmaatregelen in acht nemend, geopend worden.
Het bleek een zelfgemaakte 'bom' die mogelijk in brand had kunnen gaan en dan zeker gevaar had kunnen opleveren.

Het pakket zal door de Technische Recherche uitgebreid worden onderzocht. De politie gaat een buurtonderzoek houden om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Mensen die zaterdagnacht iets verdachts hebben gezien of gehoord rond winkelcentrum Westroijen, of die anderszins meer informatie hebben over deze zaak, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Tiel.
Provincie:
Tag(s):