maandag, 13. oktober 2008 - 23:13

Onderzoeks-vliegtuigje zorgt voor 320 telefoontje bij politie

Almelo

Bij de politie Twente en de 112-meldkamer in Driebergen (112 meldingen d.m.v. mobiele telefoon) kwamen in totaal ongeveer 320 telefonische meldingen binnen van verontruste burgers uit de omgeving van Almelo, Hengelo, Wierden en Borne. Er werd melding gedaan van een vliegtuig die te laag heen en weer zou vliegen. De meldingen kwamen op maandag 13 oktober 2008 even na 20.00 uur binnen tot 20.45 uur.

Het was in eerste instantie ook niet bij de politie Twente bekend waar de coördinatie van dit vliegtuig thuis hoorde. Later werd duidelijk dat het een onderzoeksvliegtuig van defensie betrof. Het betrof een WB57 vliegtuig die bezig was met een regulier meteo-vlucht.

Omdat het een reguliere vlucht betrof en er standaard gebruik werd gemaakt van het luchtruim heeft de luchtverkeersleiding van de luchtmacht/defensie er geen ruchtbaarheid aangegeven. Normaliter blijft dit onderzoeksvliegtuig op een hoogte waar het geen hinder veroorzaakt. Een woordvoerder van defensie deelde mede dat het vliegtuig 1500 ft heeft gevlogen (minimale toegestane vlieghoogte is 1200 ft). Het betreurt defensie dat de inwoners van Twente hinder hebben ondervonden van dit vliegtuig. Dat het overlast heeft veroorzaakt kan ook te maken hebben met de weersituatie.
Provincie:
Tag(s):