zondag, 14. september 2008 - 17:22

Ongekende luxe voor Willem II

(Elfvoetbal) Willem II-trainer en technisch directeur Andries Jonker sprak na afloop van de 3-1 overwinning op aartsrivaal NAC Breda van een vreemde middag. Een vreemde middag, omdat de tweede helft precies het tegenovergestelde was van de eerste.

Na de pauze was Willem II heer een meester in Breda, mede dankzij een tactische omzetting van Jonker. Invaller Boy Deul beet zich vast in Tommie van der Leegte, hield hem goed in bedwang en denderde zelfs gewaagd over hem heen. Zo excelleerde hij tot de haast onzichtbare Man of the Match.

"Boy is inderdaad een groot talent, maar we brengen hem rustig", aldus Jonker na afloop tegen ELF Voetbal. "Mede omdat hij zich in het begin fysiek moest aanpassen en soms te druistig richting de goal is. Maar op deze manier is hij zeer effectief en een grote investering voor Willem II. Dit zal niet zijn eindstation zijn."

Of hij wel eens eerder zo'n duel met twee gezichten heeft gezien. "Nou, vorige week tegen Ajax verliep het eigenlijk ook zo", aldus Jonker. "Als het toen 2-0 bij rust had gestaan, hadden we niets te zeggen gehad. Nu was ook NAC in de eerste helft beter en moesten we het in de rust rechtzetten. Na de 1-0 zijn we niet meer in de problemen geweest."

Toch wel opmerkelijk dat het eerder zo geplaagde Willem II het zich twee keer achter elkaar kan veroorloven om niet goed tegen een tegenstander te beginnen, maar vervolgens wel weet te winnen. "Dat klopt en dat heeft zeker onze aandacht", zegt Jonker. "Maar voorlopig genieten we van die zes uit twee. We blijven op de roze wolk."
Categorie:
Tag(s):