zaterdag, 26. april 2008 - 12:29

Ongeregeldheden in binnenstad Deventer

In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 april kreeg de politie rond 3:00 uur een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Brink en dat er een persoon gewond was en snijwonden in zijn gezicht had opgelopen door glas.

Er was onenigheid ontstaan tussen groepen mensen uit enerzijds Ede, Utrecht en Culemborg, anderzijds Amsterdam en een groep Deventenaren. Hierbij was er in de horecagelegenheid over en weer met glas gegooid. Buiten kwam het daarna tot een hevige confrontatie waarbij met glas, stenen en bloempotten werd gegooid.

De groepen werden door de politie gescheiden en er werden door de Deventer politie, die versterking had gekregen uit nabijgelegen plaatsen en van het korps Noord- en Oost-Gelderland, meerdere charges uitgevoerd om de groepen van de Brink te verdrijven. De groep Deventenaren bood daarbij hevig verzet. Een groep van ongeveer 40 personen uit Ede en Utrecht werd onder begeleiding naar hun voertuigen gebracht.

Er raakten vier personen gewond welke in het ziekenhuis behandeld werden. Een 22-jarige Deventenaar werd aangehouden omdat gezien was dat hij buiten met glas gooide waarna de vlam opnieuw in de pan sloeg. Bovendien beledigde hij een aantal agenten.
Provincie:
Tag(s):