zondag, 22. juni 2008 - 23:45

Ongeregeldheden na afloop Nederland – Rusland

Zuid-Holland

Na afloop van de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Rusland op zaterdagavond heeft de politie haar handen vol gehad aan schermutselingen tussen diverse groepen mensen.

Op de Beestenmarkt en Burgwal in Delft zijn ongeregeldheden ontstaan tussen Nederlandse en Russische "voetbalfans". De aanvankelijk gemoedelijke sfeer sloeg plotseling om. De agressie richtte zich op een gegeven moment ook tegen de aanwezige politieagenten, waardoor de Mobiele Eenheid genoodzaakt was op te treden. In totaal verrichtten de agenten 18 aanhoudingen.

In Oud-Beijerland moest de politie optreden bij het postkantoor waar een 21-jarige man werd aangehouden die geen voorrang verleende aan een overstekende voetganger. De man stapte uit zijn auto en er ontstond een woordenwisseling met de voetganger. Ook werden door baldadige jeugd planken van een schutting losgetrokken in de Oost Voorstraat en daarmee ruiten van een pand vernield.
In de Peperstraat ontstond een opstootje met een aantal uitgaande jongeren. In de Spuisteeg ontstond onder invloed van alcohol een vechtpartij. Niemand werd aangehouden.

In de Kastanjelaan in Puttershoek werd na de vernieling van een ruit door een groep jeugd een 54-jarige man uit Puttershoek aangehouden.

In Westmaas was het onrustig in de Koetsveldstraat toen er een opstootje ontstond bij de evaluatie van de wedstrijd.
Provincie:
Tag(s):